Fritatta ze szparagamiFritatta ze szparagamiFritatta ze szparagamiFritatta ze szparagami
  • Konsultacje
    • Konsultacje On-line
    • Konsultacje Lublin
    • Konsultacje Radom
    • Konsultacje Skierniewice
    • Konsultacje Warszawa
    • Konsultacje Olsztyn
    • Dietetyk dziecięcy
  • Fit przepisy
  • Sklep
  • Kalkulator
  • Poznaj nas
    • Franczyza
    • Współpraca
  • Cennik
  • Blog
  • Metamorfozy
  • Kontakt
0

0.00 zł

✕
            Brak rezultatów Zobacz wszystkie wyniki
            Kategorie
            • Śniadania i kolacje
            Fritatta ze szparagami

            Fritatta ze szparagami


            Ikona czas

            Czas przygotowania: 00 min

            Ikona kaloryczność

            Kaloryczność: 165 kcal


            Szparagi to..wiosna! Szparagi to nowalijki :) Szparagi to fajne sezonowe warzywo. Zawierają inulinę - czyli prebiotyk, który zapewnia prawidłowy wzrost twojej flory bakeryjnej. Zjedz szparagi a twój brzuszek ci za to podziękuję. Jeśli jesteś kobietą planującą ciąże , jedzenie szparagów powoże Ci uytrzymać prawidłowy poziom kwasu foliowego;)

            Przygotowanie

            Formę wysmaruj masłem. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni. Indyka,cebulę i czosnek pokrój w kostkę.Szparagi złam, w miejscu gdzie się łamią, obierz (jeśli są już "statsze").

            Główki szparagów pozostaw w całości. Na rozgrzanym oleju podsmaż cebulę, czosnek, i indyka. Po kilku minutach dodaj szparagi i smaż całość jeszcze przed 6-8 min. Jaja i serki zmiksuj. Do tartownicy wlej najpierw połowę masy serowej, dodaj składniki z patelni ( wyjmij przed główki szparagow) i dodaj do masy serowej. Tak przygotowaną masę dalej pozostałą masą serowo- jajeczną.
            Fritate piecz 20- 25 min. Gotowe :)
            Jedź ja zimno lub na ciepło.
            Tartę podziel na 8 kawałkow- 1 kawałek to 165 kcal ;) tylko!!!!

            Składniki
            • 5 jaj Kurzych
            • 1 opakowanie Ricotty
            • 1 pęczek szparagów (500g)
            • 2 cebule
            • 100g Inyk wędzony (np.Pikok, Lidl)
            • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
            • 1 łyżeczka masła do posmarowania blachy
            • Serek kanapkowy do 5% tłuszczu (np. Naturek)
            • 1 ząbek czosnku

            Fritatta ze szparagami

            Autor: Marta Urbańska

            Udostępnij

            Powiązane wpisy

            Zdrowe babeczki z jabłkami i cynamonem z mąki orkiszowej – szybki fit deser bez cukru, idealny w diecie redukcyjnej.

            Zdrowe babeczki z jabłkami i cynamonem z mąki orkiszowej – szybki fit deser bez cukru, idealny w diecie redukcyjnej.

            24 października 2025

            Jesienne babeczki z jabłkami i cynamonem – zdrowy, szybki deser bez cukru


            Czytaj dalej
            Fit szarlotka z mikrofali
            15 września 2025

            Szarlotka w kubku czyli szybki deser dietetyczny


            Czytaj dalej
            chlebek brokułowy
            21 sierpnia 2025

            Chlebek brokułowy


            Czytaj dalej

            Klinika Diet

            Skontaktuj się z nami

            +48 603 267 504
            marta@klinikadiet.pl

            Slide

            Pobierz aplikację!

            Nasze gabinety

            Lublin
            Fryderyka Chopina 12

            Radom
            ul. Miła 17

            Skierniewice
            Reymonta 2a

            Warszawa
            ul. Puławska 52 lok. 27, Mokotów

            Zobacz również

            • Kontakt
            • Poznaj nas
            • Regulamin sklepu
            • Aktualności
            • Video Blog
            • Polityka prywatności
            Klinika Diet
            Copyright © 2025 Klinika Diet | Wykonanie Brandberg
            0

            0.00 zł

                      Brak rezultatów Zobacz wszystkie wyniki
                      ✕

                      Logowanie

                      Nie pamiętasz hasła?