Piernikowe kakao
Czas przygotowania: 5 min
Kaloryczność: 200 kcal
Kakao to zdecydowanie superfood. Ma dużo magnezu, żelaza, cynku i selenu. Kakao pomaga w szybkim i kreatywnym myśleniu. Rozgrzewające, zimowe kakao poprawi Twój nastrój, a jeśli jesteś po treningu to wspomoże i przyśpieszy regenerację. Pij na zdrowie.
Przygotowanie
Do garnka wlać mleko. Podczas podgrzewania mleka (nie gotować mleka) dodawać kolejno kaka, ksylitol, cynamon i przyprawę do piernika.
Do garnka wlać mleko. Podczas podgrzewania mleka (nie gotować mleka) dodawać kolejno kaka, ksylitol, cynamon i przyprawę do piernika. Podgrzewać jeszcze kilka minut i energicznie mieszać, aż wszystkie składniki się połączą. Pod koniec dodać minimalną ilość chilli (czubek małej łyżeczki) oraz serek kanapkowy. Wszystko razem wymieszać i podać w ulubionym, zimowym kubku.
Składniki
- 2 łyżeczki Kakao gorzkie Decomorreno 10%
- 240g Mleko Spożywcze 2% Tłuszczu
- 3 łyżki Serek naturalny lekki Bieluch
- 2 łyżeczki Ksylitol
- szczypta Cynamonu
- szczypta przyprawy do piernika
- odrobina chilli
Autor: Marta Urbańska