Chleb dobry w InsulinoopornościChleb dobry w InsulinoopornościChleb dobry w InsulinoopornościChleb dobry w Insulinooporności
  • Konsultacje
    • Konsultacje On-line
    • Konsultacje Lublin
    • Konsultacje Radom
    • Konsultacje Skierniewice
    • Konsultacje Warszawa
    • Konsultacje Olsztyn
    • Dietetyk dziecięcy
  • Fit przepisy
  • Sklep
  • Kalkulator
  • Poznaj nas
    • Franczyza
    • Współpraca
  • Cennik
  • Blog
  • Metamorfozy
  • Kontakt
0

0.00 zł

✕
            Brak rezultatów Zobacz wszystkie wyniki
            Kategorie
            • Dania główne
            • Przekąski i koktajle
            • Śniadania i kolacje

            Chleb dla Insulinoopornych


            Ikona czas

            Czas przygotowania: 90 min wraz z pieczeniem

            Ikona kaloryczność

            Kaloryczność: 180 kcal -porcja


            Przygotowanie:

            Sposób przygotowania:
            1.Wyłóż formę papierem do pieczenia.
            2.Masło rozpuść i odstaw do ostygnięcia.
            3.W jednej misce wymieszaj wszystkie suche ziarna. (słonecznik, siemię, orzechy, płatki,chia, babkę oraz sól).
            4.W drugiej misce wymieszaj roztopiony tłuszcz,wodę i syrop klonowy.
            5.Połącz składniki z obu misek i wymieszaj.
            6.masę przełóż do keksówki i mocno ugnieć z góry ręką i pozostaw na blacie na co najmniej 2 h lub całą noc.
            7.Piec w rozgrzanym piekarniku w 175 stopniach przez 20 min.
            8.Następnie wyjąć chleb z formy pociągając za papier.
            9.Piec chleb w samym papierze jeszcze od 30 do 50 min.
            10.Sprawdź czy chleb jest upieczony ostukując go od spodu.Powinien wydawać głuchy dźwięk.

            Składniki
            • 135g Ziarna słonecznika
            • 145g Płatków owsianych
            • 90g Siemienia lnianego
            • 65g Migdałów lub orzechów laskowych (ub innych)
            • 2 łyżki nasion chia
            • 4 łyżki łupin nasion babki jajowatej
            • 3 łyżki masła
            • 350ml wody
            • 1 płaska łyżeczka soli
            • 1 łyżka syropu klonowego lub miodu lub stewii czy ksylitolu

            Chleb dobry w Insulinooporności

            Autor: Marta Urbańska



            Ten przepis

            znajdziesz w naszym sklepie


            Sprawdź

            Udostępnij

            Powiązane wpisy

            Zdrowe babeczki z jabłkami i cynamonem z mąki orkiszowej – szybki fit deser bez cukru, idealny w diecie redukcyjnej.

            Zdrowe babeczki z jabłkami i cynamonem z mąki orkiszowej – szybki fit deser bez cukru, idealny w diecie redukcyjnej.

            24 października 2025

            Jesienne babeczki z jabłkami i cynamonem – zdrowy, szybki deser bez cukru


            Czytaj dalej
            Fit szarlotka z mikrofali
            15 września 2025

            Szarlotka w kubku czyli szybki deser dietetyczny


            Czytaj dalej
            chlebek brokułowy
            21 sierpnia 2025

            Chlebek brokułowy


            Czytaj dalej

            Klinika Diet

            Skontaktuj się z nami

            +48 603 267 504
            marta@klinikadiet.pl

            Slide

            Pobierz aplikację!

            Nasze gabinety

            Lublin
            Fryderyka Chopina 12

            Radom
            ul. Miła 17

            Skierniewice
            Reymonta 2a

            Warszawa
            ul. Puławska 52 lok. 27, Mokotów

            Zobacz również

            • Kontakt
            • Poznaj nas
            • Regulamin sklepu
            • Aktualności
            • Video Blog
            • Polityka prywatności
            Klinika Diet
            Copyright © 2025 Klinika Diet | Wykonanie Brandberg
            0

            0.00 zł

                      Brak rezultatów Zobacz wszystkie wyniki
                      ✕

                      Logowanie

                      Nie pamiętasz hasła?