Domowe buritto
Czas przygotowania: 00 min
Kaloryczność: 000 kcal
Odrobina Meksyku w kuchni, to nic trudnego. To domowe buritto jest nie tylko syte i daję energię na dłużej, ale też stanowi doskonałe źródło białka, dzięki mięsu i czerwonej fasoli.
Przygotowanie
Wszystkie składniki na naleśniki zmiksuj razem i usmaż na suchej patelni, powinno wyjść około 3 sztuk.
Cebule i świeże pomidory pokrój drobno, kiełbasę i pierś z kurczaka wedle uznania. Na patelni roztop masła, a następnie zeszklij na nim cebulę, dodaj świeże pomidory i mięsa. Smaż 5 minut na średnim ogniu. Przełóż wszystkie składniki do garnka i dodaj krojone pomidory. Do całości dorzuć kukurydzę i fasolę z puszki. Gotuj 5 minut. Na koniec przypraw papryką słodką i świeżą natką pietruszki.
Składniki
- naleśniki ( 3 łyżki mąki pełnoziarnistej, 100 ml wody, 1 jajo, 10g oleju)
- 10 g masła
- 1 mała cebula
- 2 średnie pomidory
- 50g kiełbasy
- 50g wędzonej piersi z kurczaka
- 125 g pomidorów krojonych z puszki
- 20 g kukurydzy
- 50 g fasoli z puszki
Autor: Marta Urbańska