Pasta jajeczna bez majonezu
Czas przygotowania: 00 min
Kaloryczność: 000 kcal
Jaja to świetne źródło łatwo przyswajalnego białka w tym albumin. Są dobrym wyborem w każdej codziennej diecie. Szczególnie ważne w diecie sportowców. Osoby , które maja problemy z mała ilościa lub łamliwością włosów jaja będą idealne, bo żółtyko zawiera biotynę, która jest niezbędna dla zdrowo wyglądających włosów.
Przygotowanie
Ugotowane jajo na twarodo obrac i wygniesć z serkiem, Tuńczyka odsaczyć z zalewy i dodac do pasty. Paste doprawić solą i pieprzem. Pastę podać ze swieżym szczypiorem i pieczywem.
Składniki
- 60 g Jajo kurze całe (1szt)
- 60 g Serek kanapkowy np.naTurek lub president
- 70 g Tuńczyk w sosie własnym z puszki (1/2 puszki)
- sól, pieprz
- szczypior
Autor: Marta Urbańska