Pierogi z kapustą i grzybamiPierogi z kapustą i grzybamiPierogi z kapustą i grzybamiPierogi z kapustą i grzybami
  • Konsultacje
    • Konsultacje On-line
    • Konsultacje Lublin
    • Konsultacje Radom
    • Konsultacje Skierniewice
    • Konsultacje Warszawa
    • Konsultacje Olsztyn
    • Dietetyk dziecięcy
  • Fit przepisy
  • Sklep
  • Kalkulator
  • Poznaj nas
    • Franczyza
    • Współpraca
  • Cennik
  • Blog
  • Metamorfozy
  • Kontakt
0

0.00 zł

✕
            Brak rezultatów Zobacz wszystkie wyniki
            Kategorie
            • Dania główne
            Pierogi z kapustą i grzybami

            Pierogi z kapustą i grzybami


            Ikona czas

            Czas przygotowania: 00 min

            Ikona kaloryczność

            Kaloryczność: 000 kcal


            Przygotowanie

            Na poczatku namocz grzyby w ciepłej wodzie przez około 2-3h. Zalej grzyby woda tak, żeby je przykryła. Kapustę gotuj dolewając do niej wodę z namoczonych już grzybów. Do kapusty dodad ziele, liśc i pieprz oraz pokrojine grzyby, gotuj wszystko na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając,aż kapusta będzie miękka. Gotowy farsz odstaw do ostygnięcia.

            Do miski wsyp mąke i dodaj do niej odrobinę soli. Do tak przygotowanej mąki dolewaj stopniowo wode, cały czas wyrabiając ciasto. Ciasto wyrabiaj obiema rekoma, aż zrobi się sprężyste. Przełóż ciasto na stolnice, rozwałkuj i wytnij koła np. szklanką. Na środek przygotowanych kółek nakładaj farsz i sklej boki ciasta. Pierogi wrzuć do gotującej się wody, zmiejsz ogień i gotuj kilka- kilkanaśćie minut, do czasu aż pierogi wypłyną na wierzch garnka. Pierogi możesz podać z olejem i szczypiorkiem.

            Składniki
            • 130 g mąki orkiszowej ciemnje lub jasnej
            • ½ łyżeczki drobnej soli morskiej
            • ½ łyżki oleju rzepakowego
            • 150 ml ciepłej, przegotowanej wody
            • 300g Kapusty kiszonej
            • 50g Grzyby suszone
            • Ziele angielskie, liść laurowy, pieprz

            Pierogi z kapustą i grzybami

            Autor: Marta Urbańska



            Ten przepis

            znajdziesz w naszym sklepie


            Sprawdź

            Udostępnij

            Powiązane wpisy

            11 lutego 2025

            Proteinowe kanapki bez chleba – szybkie, zdrowe i low carb


            Czytaj dalej
            5 lutego 2025

            Chrupiące bułeczki z airfryera


            Czytaj dalej
            4 lutego 2025

            Fit tortilla bez mąki – szybki przepis low carb z airfryera


            Czytaj dalej

            Klinika Diet

            Skontaktuj się z nami

            +48 603 267 504
            marta@klinikadiet.pl

            Slide

            Pobierz aplikację!

            Nasze gabinety

            Lublin
            Fryderyka Chopina 12

            Radom
            ul. Miła 17

            Skierniewice
            Reymonta 2a

            Warszawa
            ul. Puławska 52 lok. 27, Mokotów

            Zobacz również

            • Kontakt
            • Poznaj nas
            • Regulamin sklepu
            • Aktualności
            • Video Blog
            • Polityka prywatności
            Klinika Diet
            Copyright © 2025 Klinika Diet | Wykonanie Brandberg
            0

            0.00 zł

                      Brak rezultatów Zobacz wszystkie wyniki
                      ✕

                      Logowanie

                      Nie pamiętasz hasła?